318

Barrow Hill
Community Room
London


Project Description

This project converted an unused, dark and damp structure in the school playground into a multi-use room for pupils, parents and the wider community. The flat roof has been replaced with a steep pitched one that extends to provide a covered external area with built-in timber benches and screen. Folding, glass doors open up the entire south end of the room to the covered space and playground. Inside, a kitchenette can be hidden away behind folding doors. The timber roof lining, large school sign, display boards and white walls add brightness and warmth, providing a light and welcoming teaching space that is now used every day.

Client – Barrow Hill Junior School
Structural Engineer – Bryan Packman Marcel
M&E – Heeran Construction
Other Consultants – Wellesley Property Asset Management Ltd
Contractor – Heeran Construction
Status – Completed June 2015
Gross internal floor area – 25sqm
Construction cost – £110,000
Photography: Agnese Sanvito
Barrow Hill context image
Barrow Hill 01
Barrow Hill 02
Barrow Hill 03
Barrow Hill 04
Barrow Hill 05